Bortom rätt och fel

Bortom rätt och felVad gör Rabbi Zusia så rädd inför mötet med Gud?
Hur ska Nasreddin Hodja bli av med alla maskrosor och varför rakade lärarinnan av sig håret?
Svaren på dessa frågor och 27 andra berättelser har du i din hand, i boken ”Bortom rätt och fel”. Historierna kommer från olika delar av världen och säger alla någonting om vad det innebär att vara människa. De varvas med reflektioner, citat och öppna frågor som bjuder in dig till en resa ut i världen och in i dig själv.


Bortom rätt och fel
Patrick Gruczkun

ISBN: 978-91-87921-05-6 
106 sidor
Utgiven: 2015
Språk: svenska


Provläs

Beställ på AdLibris
Beställ på BokusPatrickJag föddes i Hannover, Tyskland 1982 och var sju år gammal när muren föll och vi och dom blev ett större Vi. Jag tillhör den andra generationen som läst otaliga böcker men aldrig fått höra våra mor- och farföräldrar berätta. Den andra generationen som vet utan att förstå.
Jag kom till Sverige 1988 och tillbringade den första sommaren i mosterns sommarhus på Öland. Jag minns lukten av enbär, jakten på kattguld och alla sagor mamma läste.
Min tyska brytning byttes ut till småländsk och när jag var 12 gick livet vidare i Stockholm. Det var en kulturkrock större än den första.
Jag utbildade mig till beteendevetare med fokus på internationella frågor och konflikthantering. Studietiden tog mig till Indien, Sudan och Jerusalem innan jag flyttade till Göteborg via Tomelilla.
Jag drivs av en längtan att förena berättelser som är svåra att förena och att ställa frågor som inte har några svar. Det kan låta hopplöst men det är det inte när samtalet är målet och frågan viktigare än svaret.