Den namnlöse

Den namnlöseDetta är ett verk som ständigt växer och byter skepnad, såväl i tematik som i form. Händelseförloppet förs parallellt, eller låt oss säga mångdimensionellt, där den nya rösten tar inte nödvändigtvis vid där den förra slutade, den fortsätter inte heller i samma tematiska spår. Därutöver blandas tredje personens perspektiv med den förstas.
”Den namnlöse” är en ramberättelse, inom vilken genom ett myller av karaktärer och en mängd olika situationer avkläds det mänskliga psyket lager efter lager. Gränser mellan myt och verklighet, nu och då, man och kvinna, den torterare och den torterade upphävs.

”Den namnlöse” höjer sig över tid och rum och är en betraktelse över människans existens och förutsättningar för samlevnad. Boken är på samma gång en poetisk och filosofisk överläggning om tid, historia och människans möjligheter till att uppnå frihet.Rasoul Nejadmehr är författare och forskare inom filosofi.

Han kom till Sverige från Iran 1990. Han har publicerat böcker och essäer på persiska, svenska och engelska, bl a Education, Science and Truth (2009), Kantian Genesis of the problem of Scientific Education (2020) på bokförlaget Routledge. Den namnlöse publicerade han på persiska 2003.

 

 


ISBN: 9789187921414, 324 sidor
Språk: svenska
Författare: Rasoul Nejadmehr
Översättning: Namdar Nasser
Utgiven
: 2020

Beställ på AdLibris, Inbunden
Beställ på Bokus, Inbunden