Domedagen

DomedagenÅr 1979 förvandlades kungadömet Iran till en islamisk republik. Bara drygt tvåår senare fängslades tusentals oppositionella. Många torterades och avrättades i Irans olika fängelser.

Rashid var en av dem som torterades men undkom med nöd och näppe att bli dödad. Rashid, som var en övertygad marxist, kämpade under sina fem år i fängelset för att skaka av sig sin kommunistiska övertygelse. Men lyckades han med det? Var det möjligt för honom att i stället utveckla en egen sorts andlighet?

Ett par år av tiden i fängelset tillbringade han tillsammans med sin bror. Också han en marxist, även om av ett annat slag. De två bröderna hjälptes åt att hitta en väg till räddning. Samtidigt var det många andra som torterades och avrättades för sina övertygelser.Särskilt en grupp unga flickor föll offer för den mest fasansfulla tortyren, då man bland annat hade tagit bort deras äggstockar och livmoder. Andra hade gått under helt eller blivit skadade för resten av sina liv. Flera tusen andra fångar dödades två år efter att Rashid hade lämnat fängelset.Detta är berättelsen om en av de värsta tiderna i Irans samtidshistoria.

 

 


ISBN: 9789187921339, 320 sidor
Reza Rezvani
Språk: svenska
Utgiven
: 2018

Beställ på AdLibris, Häftad
Beställ på Bokus, Häftad